Bitterballen

januari 13, 2017 siteadmin

Donderdag 12 januari 2017 kwam het 4e herenteam van Leevoc naar Grou om tegen ons (Heren 1) te spelen. Zij zijn de rode lantaarndrager in onze competitie en dus lag het gevaar van onderschatting op de loer.

Met de opdracht snel en gevarieerd proberen te spelen werd de 1e set begonnen en stond binnen mum van tijd de eindstand 25 – 11 op het scorebord.

Ook de tweede set kende voor Grouw geen problemen: 25 – 14.

In de 3e set begon het team van Leevoc beter te draaien, werden wij slordiger en konden we niet uitlopen, sterker nog: we kwamen aan het eind van de set zelfs op achterstand: 21 – 23. Een time-out was nodig om even de “koppen bij elkaar te steken” en met een gemiste opslag van de tegenstander en vervolgens 3 mooie aanvallen van onze kant, haalden we met 25- 23 deze set toch binnen.

Vier punten is al mooi, maar met in het achterhoofd dat de coach trakteert op bitterballen wanneer de volle winst wordt behaald, werd geconcentreerd aan de 4de set begonnen. Leevoc maakte het ons nog wel lastig door lepe balletjes te spelen, maar door sterk te verdedigen en vervolgens goed aan te vallen was na een tijdje de setstand 25 – 17 te zien.

 

Vijf punten om bij te schrijven én bitterballen om het te vieren!