COVID-19

GEHANTEERDE CORONA-MAATREGELEN IN SPORTHAL DE TWINE, GROU

❖ In sporthal de Twine is een aangepaste looprichting van kracht waar iedereen zich aan dient te houden. Deze is met pijlen, posters en/of afzettingslint aangegeven.

❖ Tijdens de trainingen en wedstrijden hoeft er geen anderhalve meter afstand bewaard te worden, daarvoor én daarna wel. Dus in de kleedkamer moet wel anderhalve meter afstand bewaard worden. Ook wisselspelers dienen anderhalve meter afstand tot elkaar te houden. Dit geldt niet voor jeugd tot en met 18 jaar.

❖ Kleed je alvast thuis om, om drukte in de kleedkamer te voorkomen.

❖ Er kan gebruik worden gemaakt van de toiletvoorzieningen en de douches, houd bij het douchen ook anderhalve meter afstand.

❖ Bij een vroege wedstrijd (om half 8), niet eerder dan 18.50 uur bij de sporthal aankomen. Voor vroege trainingen geldt: kom niet eerder dan 19.20 uur in de sporthal. Voor late wedstrijden en late trainingen geldt: kom pas in de zaal wanneer het veld vrij is.

❖ Meegebrachte tassen en spullen moeten op de tribune gestald worden en niet in de kleedkamer. Er moet namelijk één locatie aangesteld worden voor de tassen.

❖ Is de vroege wedstrijd afgelopen, ga dan direct naar de kleedkamer, zodat de teams van de late wedstrijd op dat veld aan hun warming-up kunnen beginnen.

❖ Gebruikte materialen worden na gebruik van elke training en wedstrijd schoongemaakt, zoals de ballen, de palen, het net en de ballenkar. De vereniging draagt zorgt voor reinigingsmateriaal; (thuisspelende) teams en trainers moeten zelf de materialen schoonmaken en elkaar hier op te wijzen. Reinigingsdoekjes liggen bij elk veld.

❖ Wat betreft toeschouwers: deze zijn niet toegestaan!

❖ Voor ouders die hun kinderen (tot en met 17 jaar) naar wedstrijden of trainingen brengen, geldt dat bij trainingen en thuiswedstrijden ouders niet mogen blijven kijken. De ouder wordt gezien als toeschouwer. Bij een uitwedstrijd geldt de benodigde rijdende ouder niet als publiek, maar is die onderdeel van de teambegeleiding. Er mag dan gekeken worden naar de wedstrijd.

❖ Kantinegebruik: de sportkantine is per 29 september, voor sowieso de komende drie weken, gesloten.

Het Bestuur ziet toe op handhaving, maar eigen verantwoordelijkheid wordt ook verwacht. En voor alles geldt: gezond verstand gebruiken staat voorop en heb je klachten? Blijf thuis en laat je testen!

We gaan er vanuit dat iedereen zich aan vorenstaande maatregelen houdt en wensen iedereen een fijne, gezonde en sportieve volleybalavond toe!

Bestuur Grouw ‘64

AANVULLENDE CORONA-MAATREGELEN IN SPORTHAL DE TWINE, GROU

Beste leden,

Het kabinet heeft afgelopen vrijdag het dringende advies gegeven voor het dragen van een mondkapje in een publieke binnenruimte. De Nevobo heeft hierop een protocol geschreven en wij hebben als Bestuur besloten dit dringende advies en het protocol op te volgen, met ingang van 8 oktober 2020. Wat betekent dit voor onze verenging?

• Voor iedereen van 13 jaar en ouder geldt een dringend advies een niet-medisch mondkapje te dragen in publiek toegankelijke binnenruimtes. Om duidelijkheid te verschaffen over hoe we in het volleybal hier het beste mee om kunnen gaan, is hieronder een aantal aanvullende adviezen op een rijtje gezet:
• Het mondkapje is geen vervanging van de overige maatregelen, zoals het houden van de 1,5 meter afstand en het niet yellen, zingen en schreeuwen in de zaal;
• Jeugdteams vanaf 13 jaar en hun begeleiders en seniorenteams dragen bij binnenkomst op en bij vertrek van de accommodatie mondkapjes;
• Ook in de kleedkamer dragen volleyballers een mondkapje, tijdens het douchen mag deze af.
• Als teams starten met hun warming-up en tijdens de wedstrijd gaan de mondkapjes af;
• Wanneer je voor langere tijd op de spelersbank zit, is het advies ook op de bank mondkapjes te dragen;
• De coach hoeft geen mondkapje te dragen, om zo verstaanbaar te blijven bij het geven van aanwijzingen aan het team;
• De tellers houden hun mondkapje op;
• Zaalwachten en mensen die voor de organisatie in de hal zijn, houden hun mondkapje op;
• De scheidsrechters hoeven geen mondkapje op tijdens de wedstrijden.

Zoals gezegd, is het een dringend advies en geen verplichting. We volgen dit advies op, in de hoop zo lang mogelijk te kunnen blijven volleyballen.

Met vriendelijke groet,
Bestuur Grouw '64