En de bitterballen smaakten uitstekend…

april 19, 2017 siteadmin

Voor de laatste wedstrijd van het seizoen reisden we (Heren 1) dinsdagavond 18 april 2017) naar Drachten om te spelen tegen de heren van Turfstekers 2. Thuis hadden we nipt gewonnen met 3 – 2 (110 punten voor en 103 punten tegen) en we hadden dus nog wat recht te zetten…

In een koude, maar mooie, hal begonnen Pieter, Feite, Peter B., Alle, Alexander en Hendrik aan de 1e set. We speelden weer een beetje als een diesel… we kwamen traag op gang. Maar omdat de tegenstander veel werd afgefloten op techniek, door een prima scheidsrechter, stond al snel de eindstand 14 – 25 op het scorebord.

Met Gerrit op de plaats van Pieter werd aan de 2e set begonnen. Prima passes en reddingen van Alle, Gerrit, Hendrik en Peter, mooie set-ups van Feite en Alexander en de aanvallers konden zich vervolgens uitleven. Elk blok was bijna een killing-blok. We hadden wind mee… en binnen mum van tijd stond het 5 – 25 en liep de diesel als een trein.

De 3e set bleef Gerrit in het veld staan en kwam Pieter voor Alle in het veld. Nu begon de tegenstander wat meer tegenstand te bieden, maar we zorgden er steeds voor dat er een marge van 4 punten bleef in ons voordeel en nadat we de 20 punten hadden bereikt maakte Alexander de set met zijn opslag uit: 16 – 25.

In de 4e en laatste set kwam Alle in de plaats van Gerrit weer in het veld. De concentratie van ons team was niet meer optimaal en de tegenstander begon zelfs te denken ons te kunnen verslaan, nadat ze met 6 – 4 voor kwamen. We hebben ze tot de stand 15 – 15 in de waan gelaten dat ze nog enigszins kans maakten, maar daarna werd het niveau weer zoals in de 2e set en konden we na 80 minuten volleyballen op de stand 17 – 25 de laatste vijf wedstrijdpunten bijschrijven.
En zoals gebruikelijk na een 4-0 overwinning: bitterballen om dit succes te vieren!