Bekeravontuur dames 3

december 8, 2015 siteadmin

Het bekeravontuur van dames 3 begon op vrijdagavond 16 oktober in Sportstad Heerenveen tegen mede-derdeklasser OPM Heerenveen dames 6. Onze tegenstander was een team vol jonge enthousiaste meiden, die ons de eerste set weinig weerstand boden, het werd dan ook 25-8 in ons voordeel. De tweede set kwam de tegenstander op gang en hadden wij meer moeite om de overhand te houden en door eigen fouten werd het 25-23 voor OPM Heerenveen. Omdat een bekerwedstrijd om drie gewonnen sets gaat, betekende dit dat wij sowieso vier sets moesten gaan spelen: een uitdaging! Maar deze uitdaging gingen wij graag aan en de derde en vierde set gingen beide met 25-20 naar Grouw ’64!

Onze tweede tegenstander was vierdeklasser Hercules dames 2 uit, wederom, Heerenveen. Omdat zij geen sporthal tot hun beschikking hadden speelden we deze wedstrijd op maandagavond 9 november in de Twine. De eerste twee sets speelden wij als team erg goed! Er waren leuke rally’s, mooie reddingen en aanvallen en dit resulteerde in de setstanden 25-15 en 25-10 in Grouster voordeel. De derde set verliep een stuk minder: er werden onnodige fouten gemaakt en de tegenstander kwam meer in de wedstrijd. De set werd dan ook verloren met 25-16. Op naar de tweede viersetter in de beker! De laatste set kwamen we weer in ons spel en wonnen deze set met 25-18.

In de derde bekerronde was VLO dames 1 uit Oudega (SWF) onze tegenstander. Deze wedstijd stond gepland op maandagavond 7 december in Grou. Als voorbereiding even naar de stand gekeken, waar VLO op een tweede plek in de tweede klasse stond.. dit zorgde al voor de nodige spanning. Tijdens de eerste set werd al snel duidelijk dat deze dames een maatje te groot voor ons waren. Met hun tactische blik en hun snelle aanval wisten zij precies waar onze gaten lagen en dit resulteerde in een setstand van 25-8 in het voordeel van VLO. In de tweede en derde set wisten wij bij vlagen leuk te spelen en meer weerstand te bieden, maar ook in deze sets bleek VLO te sterk: 25-12 en 25-13.

Een ervaring rijker, drie bekerrondes verder en het bekeravontuur van dames 3 kwam hiermee ten einde!