Jeugd MA1

maart 2, 2020 siteadmin

Na een mooie 2e plaats in de 1e helft van het seizoen zijn we begin januari gestart met de 2e helft.

Met allemaal nieuwe tegenstanders (behalve Hardegarijp) en (als proef) een nieuwe opzet van de competitie met wedstrijden van vier sets i.p.v. drie.

Ook zijn we toen begonnen met een ander spelsysteem.

De 1e wedstrijd tegen Wisky MA1 Woudsend werd met 4-0 verloren (we hadden wel 1 puntje verdiend) maar daarna volgden er 4 overwinningen tegen resp. SVW MA2 Workum (3-2 en 3-1), VC Sneek MA5 (3-1) en Hardegarijp MA1 (4-0).

De thuiswedstrijd tegen Hardegarijp MA1 afgelopen zaterdag werd er heel goed gespeeld. We kenden ze nog van de 1e helft van de seizoen maar we onderschatten ze niet omdat zij wel een punt van Wisky hadden gepakt.

We begonnen heel geconcentreerd aan de wedstrijd en met goed samenspel kwamen we al snel op grote voorsprong. Hardegarijp probeerde nog wel iets met time-outs maar het hielp niet veel, voordat we het wisten hadden we de 1e set gewonnen met 25-7. De 2e set was bijna een kopie van de 1e en ook deze hadden we snel gewonnen met 25-8.

In de 3e set was de concentratie een beetje weg, de posities in het veld werden vergeten en pass en aanval ging niet zo goed meer. Het scoreverloop ging nu ook gelijk op maar na 2 time-outs ging het toch ietsje beter en wonnen we ook deze set met 25-18.

De 4e en laatste set was de spannendste want bij ons ging veel mis en Hardegarijp kwam steeds beter in het spel. We hadden vooral moeite met hun opslag. De pass was ook niet altijd goed maar we vochten voor elke bal. Hardegarijp stond steeds een paar puntjes voor tot ongeveer 15-16 punten maar toen kwamen we weer aan opslag en met 2 mooie opslag-series was het ineens zomaar gedaan. Uitslag 25-17.

En met het verlies van koploper Wisky tegen LVC Lemmer dit weekend staat we halverwege de competitie op een mooie 2e plaats met maar 2 puntjes achterstand op de koploper (en in verliespunten gelijk met LVC).

Volgende week de spannende uitwedstrijd tegen VC Sneek.