“Oud” bollig versus Spectaculair, Teamuitje Dames 4

april 24, 2016 siteadmin

Ieder jaar zijn er twee personen uit ons team die een verrassingsuitje organiseren. Voor vertrek krijgen we een aantal hints, droog setje kleren en laarzen…..mmm wat we daarmee moeten…..

We vertrekken en we komen aan in Westergeest bij boerderij Hamerslag. Waar we een heerlijk stuk appeltaart krijgen met een kopje koffie. Waar we zitten zijn we direct aan het sfeer proeven want we hebben uitzicht op de stal. Na dit heerlijk genot starten we met onze “oud” bollige activiteit en wel boerengolf. We starten in twee ploegen en de rivaliteit is begonnen.
Bal in de sloot 5 strafpunten, spring je met de polsstok over de sloot verdien je min punten. Daarnaast is kaart lezen voor een aantal blijkt toch nog heel lastig.
Wij ontwikkelen nieuwe talenten want een bal weg slaan lijkt eerst heel lastig maar later zijn we echte experts. We verdiepen ons in het volgende:
• Hoe moet de bal liggen (op een hoog graspolletje, want dan kom je iets meer onder de bal)
• Hoe is de slagtechniek (je moet iets onder de bal slaan dus iets zakken door je knieën heup breed staan en een goede swing ontwikkelen)
Er wordt nog wat getwijfeld over de uitslag maar de scherjonnen hebben echt gewonnen…..

Na deze activiteit vervolgen we onze reis en zetten we koers naar Lauwersoog. Wat kunnen we hier verwachten, met de tuk tuk, vissen, rondvaart, hoe wordt deze activiteit spectaculair…… Dat zal ik jullie vertellen…

We hijsen ons in overlevingspakken (we lijken wel marsmannetjes). En ja, dan stappen we in een rib….. En wat voor een…..
Deze Rib heeft een top vermogen van 40 knopen, woooh…..
We vertrekken, eerst is dit zeker nog relaxed maar als we Lauwersoog uitvaren met windkracht 5 dan weet je het wel… Hoge golven en de pk die worden volop gebruikt.
We varen vol speed richting Schiermonnikoog en tippen nog een stukje Noordzee aan. Bakken met water…. ja die komen over ons heen, kapsels en mascara hopeloos….
Wat een belevenis vlak onder Schier zijn er nog twee die even een zandplaat aandoen en hier en daar zien we nog wat zeehonden liggen.
Een echte “spectaculaire” belevenis.

Dit alles sluiten we nog af met een heerlijk etentje.
Bedankt Doete en Ingrid voor het organiseren van deze fantastische dag.

2  3

 

4  1