Stasko XB1 – Grouw’64 XB1, uitslag 1-2

april 7, 2017 siteadmin

Afgelopen zaterdag vertrokken de spelers en supporters van jeugdteam Grouw’64 XB1 met vier auto’s naar Stiens voor de wedstrijd tegen hun leeftijdgenoten van Stasko. In Stiens aangekomen waren er nog een paar auto’s met supporters.

Wat was er aan de hand, konden ze kampioen worden? Nee, dat niet maar het team heeft gewoon een grote schare van belangstellende ouders, pakes, beppes en andere familieleden en het lijkt wel of de groep elke keer groter wordt. Dat de supporters ook nog eens multi-inzetbaar zijn bleek nadat de scheidsrechter niet was komen opdagen en Stasko geen vervangende scheidsrechter kon regelen. Maarten Jansen was direct bereid om deze taak op zich te nemen.

De 1e set werd er door Grouw’64 goed samengespeeld en werd er vrij eenvoudig gewonnen met 25-11. De 2 set was Stasko veel beter bij de les, de wedstrijd ging gelijk op maar ook deze set wist Grouw’64  te winnen in 25-22. De 3e set ging, ondanks een ruime voorsprong van 5 punten bij 21-16, uiteindelijk verloren met 26-28. Toch waren er in deze set voldoende hoogstandjes te zien wat de tribune een keer verleidde tot een “Messi”-aanse uitspraak. Jappie Knol zou wel zeggen, waar je met de voeten bij kan…….

Stasko was heel erg blij met de gewonnen set en maakte hierop een vreugdedansje. Grouw’64 was nog wat onwennig na het onnodige set-verlies maar natuurlijk ook blij met de gewonnen wedstrijd en maakte ook een dansje.

Na de wedstrijd werd de ploeg door de supporters ook nog eens getrakteerd op chocolade paashazen wat enorm werd gewaardeerd!!

Zaterdag a.s. de laatste (thuis)wedstrijd en hopelijk kunnen ze dan de 2e plaats veiligstellen.

De coach

Bijgevoegd een filmpje van een deel van de 3e set van de wedstrijd. Let speciaal even op tijdstip 1:04 voor een achteloze voetbeweging van Brecht Z.