Team Baas! wint Grouwster Volleybaltoernooi 2016

maart 22, 2016 siteadmin

Afgelopen vrijdag (18 maart) is de tweede editie van het ‘Grouwster Volleybaltoernooi’ gespeeld. Bij velen beter bekend als het ‘Stratentoernooi’.

Dat dit geen passende naam meer is, blijkt wel uit de namen van de negen deelnemende teams dit jaar. Alleen ‘de Vissenkom’ kon misschien nog als straat worden gezien, hoewel dit eigenlijk geen officiële straat is. Voor de rest bestond het deelnemersveld uit vriendengroepen, bedrijven en spelers die eerder of nog steeds wekelijks met elkaar speelden of spelen.

Bij elkaar een mooi bond gezelschap, dat goed aan elkaar gewaagd was. Dit is uiteindelijk wel te zien in de einduitslag, waar iedereen vrij dicht bij elkaar eindigde. Zes van de negen teams hebben de helft of meer van hun wedstrijden gewonnen.

De top drie was het meest aan elkaar gewaagd. Team Baas! verloor nog wel van Reunion, de nummer twee van het klassement, maar wist alle andere wedstrijden wel winnend af te sluiten. Als prijs hebben de zeven leden van team Baas! een rondleiding, eigen hamburger bakken en dineren bij McDonald’s Goutum gewonnen

.Team Baas 1

Reunion en Poar neem’n behaalden elk twaalf punten door zes van hun acht wedstrijden te winnen. Poar Neem’n behaalde echter te weinig setpunten om op puntensaldo tweede te worden. Het verschil in saldo bedroeg slechts vijf punten, +54 om +49.

De finalisten van afgelopen jaar, waren ook dit jaar van de partij, maar in andere samenstellingen. Beide teams vielen buiten het podium. De Heideroosjes eindigden als vierde (vorig jaar winnaar) en OSG Sevenwolden eindigde daar, net als vorig jaar, een plek onder.

Het doel van de club: een gezellige en sportieve avond organiseren en mensen kennis laten maken met de sport is zeker gelukt. Echter, graag zou de club het aantal teams zien groeien in de toekomst. De activiteitencommissie houdt u graag op de hoogte van het eerstvolgende toernooi, wanneer u daar behoefte aan heeft.